GRONINGEN - Met een diepe zucht nam Leo Beenhakker donderdagavond na de nederlaag bij FC Groningen (2-1) plaats in de perskamer van de Euroborg. "Het was een kwestie van overleven. Dat is redelijk gelukt. We zijn mentaal overeind gebleven en nog volop in de race", bleef de interim-coach van Feyenoord zo positief mogelijk.

Volgens Don Leo was de rode kaart voor zijn middenvelder Jonathan de Guzman in de 21e minuut het breekpunt in de wedstrijd. "Daarna werd het een heel moeilijk verhaal voor ons. We stonden met de rug tegen de muur. Maar de ploeg is niet ingestort."

Onbezonnen

Beenhakker oordeelde mild over de domme rode kaart voor De Guzman. "Natuurlijk, het was een onbezonnen daad van een jonge speler. Het mag ook niet gebeuren. Maar hij wilde zo graag. Hij wilde hard werken en goed spelen. Misschien was hij een beetje gefrustreerd. Maar dit overkomt hem niet meer in zijn loopbaan."

Beenhakker had ondanks de nederlaag toch wel genoten van zijn rentree in het Nederlandse voetbal. "Ik vond de voorwedstrijd tussen de D-elftalletjes van Emmen en FC Groningen al heerlijk om te zien. Ik kan niet wachten tot het zondag is, met een volle Kuip en de pacemaker op 100. Wat mij betreft, spelen we die wedstrijd vrijdagavond al."