ROTTERDAM - NEC heeft zich een gunstige uitgangspositie verworven in de strijd om deelname aan de tweede ronde van de play-offs om een plaats in de Intertoto. Het gelijke spel van 1-1 bij Sparta opent perspectief voor de return zondag in het Goffert-stadion.

NEC begon enigszins gehavend aan de strijd op het Kasteel. De Nijmegenaren moesten aantreden zonder Romano Denneboom, Peter Wisgerhof (geschorst) en de geblesseerde Brett Holman, terwijl de geblesseerde Muslu Nalbantoglu zich al na 33 minuten moest laten vervangen door Gunther Vanoudenarde.

Het weerhield NEC er niet van om al na 13 minuten tegen de verhouding op voorsprong te komen. Een hoekschop van Edgar Barreto werd fraai ingekopt door Paul Jans: 0-1. Acht minuten later was de stand echter alweer gelijk.

Adeleye

Een voorzet van Haris Medunjanin bereikte het hoofd van de goed meegekomen verdediger Ayodele Adeleye, die zijn eerste treffer voor Sparta liet aantekenen: 1-1. De Rotterdammers waren voor rust zelfs nog dicht bij een voorsprong, maar de schuiver van Medunjanin belandde op het uitgestoken been van doelman Gabor Babos.

Na rust trok NEC het initiatief naar zich toe, maar kreeg Sparta de beste kansen. Yuri Rose zag zijn kopbal na een voorzet van Sepp de Roover over getikt door doelman Babos, die even later een schot van Marvin Emnes met zijn vingertoppen tot hoekschop kon verwerken.