DEN HAAG - Supporters van voetbalclub ADO Den Haag die tijdens het eredivisieduel tegen FC Groningen betrokken waren bij het afsteken van vuurwerk, krijgen een stadionverbod.

Bekijk video

Bovendien gaat het supporterscafé de komende twee jaar op wedstrijddagen dicht. Dat heeft algemeen directeur Piet van der Pol donderdag gemeld.

"We zijn vastberaden om afscheid te nemen van de kleine minderheid die het voor de goedwillende supporters keer op keer verpest", aldus Van der Pol.

ADO Den Haag - FC Groningen was op zondag 22 april de laatste wedstrijd van de Haagse club in het Zuiderpark-stadion. Na 49 minuten werd het duel gestaakt omdat supporters herhaaldelijk vuurwerk op het veld gooiden.

Eerder dit seizoen werd de ontmoeting met Vitesse (19 november) vroegtijdig beëindigd. Volgend seizoen speelt ADO zijn thuiswedstrijden in een nieuw stadion langs de A4.

Clubbestuur

In de afgelopen weken zat het clubbestuur regelmatig met politie en gemeente aan tafel. De partijen hebben besloten dat alle (Seizoen) Club Cards komen te vervallen.

Iedereen die volgend seizoen een wedstrijd wil bezoeken, moet een nieuwe kaart aanvragen. Deze is voorzien van een biometrische foto. Een uitgebreide screening door de politie is onderdeel van de inschrijvingsprocedure.

Supporters krijgen in het nieuwe stadion een vaste zitplaats. Dat betekent dat in sfeervakken geen afwijkende regels zijn. Fans kunnen niet blijven staan en worden gecontroleerd.

Bovendien wordt de indeling van de tribunes gewijzigd. "Onze filosofie is dat iedereen op een vaste plaats zit" aldus de directeur.

Het afscheidsfeest in het Zuiderpark-stadion, aankomende zondag, gaat niet door. "We zien geen reden meer om een feestelijke afsluiting van het seizoen te geven."