AMSTERDAM - Kennedy Bakircioglu wordt vandaag medisch gekeurd door Ajax, meldt Voetbal international. De rechtsbuiten moet de flankproblemen bij de Amsterdamse club oplossen. Bakircioglu scoorde dit seizoen al vijftien keer en heeft negen assists achter zijn naam staan.

Bakircioglu maakt dit seizoen indruk bij FC Twente. De Zweed heeft in Enschede nog een contract tot de zomer van 2008. Volgens VI heeft PSV ook interesse.

Woensdag trok de bekerwinnaar Laurent Delorge aan van ADO Den Haag. Zijn komst is door de club officieel nog niet bevestigd.

Trainingsveld

Bakircioglu's zaakwaarnemer ontkent dat zijn cliënt donderdag in Amsterdam was. "Dat lijkt me sterk, op dat moment stond hij bij Twente op het trainingsveld", aldus Chiel Dekker tegenover de camera's van De Wedstrijden.

Of de interesse van Ajax concreet is, kan Dekker niets zeggen. "Dit is natuurlijk een delicate kwestie, omdat beide teams elkaar nog kunnen treffen in de play-offs. Maandag pas weten we meer."

Delorge

Ajax heeft de transfer van Laurent Delorge donderdag afgerond. De middenvelder van ADO Den Haag tekent in Amsterdam een contract voor twee seizoenen. Bovendien heeft Ajax een optie laten opnemen in de verbintenis van opnieuw twee jaar.

Delorge speelde het afgelopen seizoen voor ADO Den Haag, dat uit de eredivisie is gedegradeerd. Daarvoor voetbalde de Belg voor AA Gent, Coventry City, Lierse SK en Anderlecht.

Omkoopaffaire

Delorge maakte in het seizoen 2005-2006 indruk bij Anderlecht. De middenvelder werd echter ontslagen omdat hij als speler van Lierse SK bij een omkoopaffaire was betrokken. Delorge stond ook in de belangstelling van Heerenveen.