EINDHOVEN - Voor het eerst in jaren staan de broers Erwin en Ronald Koeman weer tegenover elkaar op het voetbalveld. Beide trainers hebben toegezegd deel te nemen aan het vriendschappelijke duel tussen de amateurs van vv Acht en PSV. Erwin speelt mee aan de zijde van vv Acht, terwijl Ronald de PSV-selectie 'versterkt'.

Het duel, dat op zaterdag 26 mei (aftrap 17.00 uur) plaatsvindt, is bedoeld als feestelijke afsluiter van het seizoen. Erwin Koeman speelt al jaren wedstrijden in het tenue van vv Acht, de club waarbij hij in de buurt woont.

Ronald Koeman besloot zich aan te melden voor de wedstrijd, aangezien de meeste PSV'ers op die dag al op vakantie zijn. Naast zes à zeven selectiespelers hebben ook assistent-coach Jan Wouters en manager Stan Valckx toegezegd te spelen.

Herhaling

De laatste keer dat de broers Koeman elkaar op het veld tegenkwamen, was in de jaren negentig. Destijds stond Erwin bij FC Groningen onder contract en verdedigde Ronald de kleuren van Ajax. Volgende week zaterdag is er op sportpark De Leeuwenkuil in Acht een herhaling van die confrontatie.