RIJSWIJK - Schaatsster Moniek Kleinsman heeft dinsdag een contract ondertekend bij de internationale wielerformatie Flexpoint. Ze rijdt tot het einde van het seizoen voor dit team van oud-prof Jean-Paul van Poppel.

Kleinsman debuteert zaterdag al in de Omloop van Borsele, de tweede wedstrijd van de topcompetitie voor vrouwen. Ze is bij Flexpoint de opvolgster van Annette Beutler. Deze heeft in overleg met de ploegleiding besloten zich met de Zwitserse selectie te gaan voorbereiden op de Olympische Spelen van 2008.

Tactiek

Kleinsman kijkt met gezonde spanning uit naar haar debuut in het peloton. "Het is een enorme uitdaging. Ik heb nog nooit in een wedstrijd gefietst, dus ik heb nog veel te leren, vooral op het gebied van tactiek. Maar de conditie is er wel, dus ik hoop dat ik goed kan mee komen."

Conditie

De 24-jarige allrounder uit Wolvega heeft er bewust voor gekozen deel te gaan uitmaken van een sterke wielerploeg om straks beter uit de voeten te kunnen op schaatsen. "Het afgelopen seizoen verliep niet helemaal naar wens en daarom zoek ik naar een andere voorbereiding om straks in optimale conditie aan een nieuwe schaatswinter te beginnen. Want dat blijft uiteraard voorop staan."