NIJMEGEN - Phil Taylor heeft zijn PDC-rivaal Raymond van Barneveld dinsdagavond in de tweede groepsfase van de International Dart League een gevoelige nederlaag toegebracht: 7-4. De Engelsman velde de Hagenaar in Nijmegen met onder meer een nine-darter in de laatste leg.

'The Power' gooide voor het oog van de tv-camera zeven keer triple 20, een triple 19 en besloot deze indrukwekkende serie met de gewenste dubbel 12. Voor deze prestatie, de eerste in een grandslamtoernooi in Nederland, stond dit jaar in de IDL een Opel Tigra ter waarde van 26.000 euro, klaar.

Fitton

Taylor eindigde in de eerste ronde als tweede en kwam mede daardoor in een ijzersterke groep terecht met Van Barneveld, Michael van Gerwen en Darryl Fitton. De laatste won later op de avend in deze 'poule des doods' overtuigend met 7-2 van de jonge Brabander.

'Barney' en Van Gerwen spelen woensdag tegen elkaar. Inzet is vroegtijdige uitschakeling voorkomen. Behalve dit duo haalde geen van de andere Nederlandse darters de laatste zestien.