BREDA - Glen Salmon vertrekt bij NAC. De Bredase voetbalclub wil niet meer onderhandelen met de spits uit Zuid-Afrika. Dat maakte de club dinsdag bekend.

NAC had met Salmon een principe-akkoord bereikt voor contractverlenging, maar de aanvaller liet maandagavond weten de onderhandelingen voor onbepaalde tijd stil te willen leggen. Hij gaf aan te wachten op belangstelling van andere clubs. NAC ging daar niet mee akkoord.

"Op een gegeven moment is het graag of niet", aldus technisch directeur Earnest Stewart. "Hij kan ons niet aan het lijntje houden."

Geduld

"Ons geduld is op. Natuurlijk is het wegvallen van Salmon een tegenvaller, maar we moeten nu naar volgend seizoen kijken."

NEC

NEC maakte dinsdag bekend dat Guillano Grot komend seizoen de Nijmeegse voetbalclub verruilt voor Helmond Sport. Grot kwam dit seizoen alleen in actie tijdens de eerste competitiewedstrijd van NEC bij PSV.

Daarna verhuurde de Gelderse club de 24-jarige aanvaller aan Excelsior. Grot speelde in totaal 32 duels voor NEC, waarin hij drie keer scoorde. Bij Helmond Sport ondertekende hij een driejarig contract.