AMSTERDAM - Sydney FC geeft Phillip Cocu twee weken de tijd om na te denken over een eenjarig contract bij de club. George Perry, directeur van de Australische club, bevestigt dinsdag in Australische media dat hij de 36-jarige middenvelder van PSV een aanbieding heeft gedaan. "Maar ik wil de transfer snel afronden", zegt hij.

"Phillip heeft net een lang en succesvol seizoen met PSV achter de rug. Daarom wil hij een beetje bijkomen met zijn familie en natuurlijk respecteren wij dat", zegt Perry.

Mocht topprioriteit Cocu besluiten niet te komen, dan heeft Sydney FC drie of vier alternatieven achter de hand. Jay Jay Okocha, Hakan Sukur en John Aloisi zijn de andere spelers die met de club in verband worden gebracht.

Barcelona

Cocu maakte twee weken geleden na afloop van de kampioenswedstrijd van PSV tegen Vitesse bekend te vertrekken bij de Eindhovenaren. Hij speelde in zijn professionele loopbaan eerder voor AZ, Vitesse en FC Barcelona. Hij keerde in 2004 terug in Eindhoven, waar hij tussen 1995 en 1998 ook speelde.