MARANELLO - Ferrari heeft zijn nieuwe formule-1-auto genoemd naar de onlangs overleden Fiat-baas Gianni Agnelli. Het chassis waarmee Michael Schumacher opnieuw de wereldtitel wil veroveren kreeg de initialen van de Italiaan mee: F2003-GA.

"We wilden deze auto opdragen aan de persoon die wij allemaal zoveel missen", zei Ferrari-voorzitter Luca di Montezemolo tijdens de presentatie. Onder leiding van Agnelli nam Fiat het luxemerk Ferrari over en benoemde hij Di Montezemolo tot baas van Ferrari.

Tot nu toe hebben Schumacher en Barrichello nog niet in de nieuwe auto gereden. Tijdens de Grote Prijs van Melbourne, de opening van het formule-1-seizoen, zullen de coureurs in de F2002 racen. Naar verwachting maakt het nieuwe model in San Marino, waar de vierde seizoenswedstrijd wordt afgewerkt, zijn debuut.

Ontwerper Rory Byrne zei dat de F2003-GA tijdens testen zijn verwachtingen had overtroffen: "Ik ben ervan overtuigd dat dit de beste formule-1-auto van Ferrari ooit zal zijn." En dat denkt Schumacher ook: "Het is een snelle auto en hij ziet er goed uit."