AMSTERDAM - Het verhaal over de winstpremies van Ajax voor de spelers van Excelsior is uit zijn verband getrokken, meldt VI.nl dinsdag. Excelsior-speler Robert Braber meldt dat zijn interview in BN/De Stem verdraaid is.

De aanvaller vertelt deze week in Voetbal International dat de journalist hem verkeerd geciteerd heeft. "Dat verhaal is helemaal uit zijn verband gerukt. Ik heb tegen die journalist van die krant alleen bij wijze van grap gezegd dat het leuk zou zijn als we een winstpremie van Ajax zouden krijgen".

Braber las zijn interview in de krant en was verbaasd over de inhoud van het vraaggesprek. "Ik vind het allemaal erg vervelend, want zo was het totaal niet bedoeld".

KNVB

De KNVB heeft besloten af te zien van verdere stappen inzake de vermeende bonusbetaling van Ajax-spelers aan voetballers van Excelsior, zo maakte de voetbalbond dinsdag bekend.

Verspilde moeite

"Navraag bij zowel Ajax als Excelsior heeft geleerd dat de berichtgeving in sommige media dienaangaande niet op harde feiten stoelt", aldus de KNVB in een verklaring. "Aangezien daarenboven de reglementen van de KNVB niet voorzien in sancties aangaande de vermeende handelwijze, is de KNVB van mening dat elke minuut die nog langer aan deze zaak wordt besteed een kwestie van verspilde moeite, tijd en energie is. De kwestie is door de KNVB definitief afgedaan."