AMSTERDAM - De voetballers van Excelsior kunnen een premie van Ajax tegemoet zien. De Amsterdamse club beloofde de Kralingers hun winstpremie, als ze punten van AZ af zouden snoepen in de laatste competitieronde. Dat meldt het Noordhollands Dagblad maandag.

In de week voor het allesbeslissende voetbalweekend in de Eredivisie heeft titelkandidaat Ajax contact opgenomen met Excelsior. De club beloofde de spelers 7000 euro per persoon als zij zouden voorkomen dat AZ met de titel aan de haal ging, aldus de krant.

Minder betalen

Het geld is nog niet overgemaakt, meldt Robert Braber, speler van de Rotterdamse club. " We hebben nog geen geld gezien. Het schijnt dat Ajax minder wil betalen, omdat het uiteindelijk geen kampioen is geworden."

Ajax meldt dat het niet op de hoogte is van het aanbod. Clubwoordvoerder Marcel Baas zal de zaak uitzoeken, meldt AT5. "We willen vooral weten waar dit bericht vandaan komt", verklaart Baas.

Het betalen van 'stimuleringspremies' is overigens niet verboden.

Uitspraken

Excelsior-aanvaller Robert Braber ontkent inmiddels de uitspraken die hij in de ochtend deed over de beloofde winstpremie. Dat meldt RTV Rijnmond.

Braber is door de clubleiding op het matje geroepen en krijgt mogelijk een boete opgelegd.