ROME - AS Roma heeft zich in de Serie A vroegtijdig verzekerd van de tweede plaats in het eindklassement. De Romeinse ploeg won zondag met 2-1 van Palermo.

Met nog drie speelronden te spelen, is de nummer twee niet meer te achterhalen door de concurrentie. Met kampioen Inter plaatste Roma zich rechtstreeks voor de Champions League.

Uit een prachtige vrije trap opende topschutter Francesco Totti na een kwartier de score voor de Romeinen. Het was zijn 22e competitietreffer. Marco Cassetti maakte er nog voor de rust 2-0 van. De treffer van Palermo kwam in de 86e minuut te laat om Roma nog in de problemen te brengen.

Lazio

Stadgenoot Lazio steeg naar de derde plaats dankzij een zege op Livorno (1-0) en een onnodig gelijkspel van AC Milan tegen Fiorentina (0-0). Vier dagen na zijn hoofdrol in de Champions League tegen Manchester United (3-0) miste de Braziliaan Kaka een strafschop.

Inter won met 1-0 bij Messina, dat daardoor met hekkensluiter Ascoli (0-1 tegen Torino) degradeerde naar de Serie B. Voor de kampioen scoorde Hernan Crespo.

Arturo Di Napoli miste namens Messina een strafschop. Bij Inter keerde de Franse middenvelder Patrick Vieira terug na een langdurige knieblessure.