AMSTERDAM - Wesley Sneijder wil zich pas na afloop van de play-offs op zijn toekomst concentreren. De 22-jarige middenvelder staat in de belangstelling van meerdere buitenlandse club. Ajax heeft een eerste bod van Valencia afgewezen.

De Spaanse club wilde Sneijder naar verluidt voor 8 miljoen euro inlijven. Technisch directeur Martin van Geel van Ajax wil niet over bedragen uitwijden. "Het bod was gewoon veel te laag. We hebben daarna niets meer van Valencia gehoord."

Interesse

Sneijder staat niet negatief tegenover een overgang naar Valencia. "Natuurlijk is dat een mooie club. Ik hoor en lees ook overal dat Bayern München ook interesse in mij heeft.

Ik kan daar nu weinig mee. Ik wil eerst met Ajax de play-offs winnen. Dat is heel belangrijk voor onze club. Daarna zien we wel weer verder."

Versterkingen

Ajax oriënteert zich ook op versterkingen voor het volgende seizoen. Zo is Kennedy Bakircioglü dicht bij een overgang naar Amsterdam.

De rechtsbuiten van FC Twente was in de reguliere competitie goed voor vijftien doelpunten en 9 assists. Hij had een veel hoger rendement dan Tom de Mul, de huidige rechtsbuiten van Ajax.

Middenvelder

Een delegatie van de Amsterdamse club bekeek afgelopen week ook Mbark Boussoufa. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Ajax en belandde vervolgens via Chelsea en AA Gent bij Anderlecht.

De geboren Amsterdammer werd vorig seizoen verkozen tot beste speler van de Belgische competitie. Boussoufa geldt als een van de kandidaten die Sneijder mogelijk kan opvolgen.