ROTTERDAM - Feyenoord heeft Leo Beenhakker zaterdag aangesteld als interim-trainer.

De huidige bondscoach van Polen gaat de Rotterdammers leiden bij de komende wedstrijden in de play-offs.

Beenhakker is geen kandidaat voor het hoofdtrainerschap komend seizoen, meldde de voetbalclub.

Koeman

Feyenoord moest op zoek naar een nieuwe trainer, omdat Erwin Koeman donderdag vrijwillig opstapte. Die nam zijn besluit na een teleurstellend seizoen.

Feyenoord eindigde onder Koeman als zevende in de eredivisie en liep daardoor deelname aan de play-offs voor een plaats in de Champions League mis.

De Zuid-Hollanders kunnen zich nog wel kwalificeren voor de UEFA Cup. Daarvoor moeten ze in eerste instantie afrekenen met FC Groningen. Donderdag is de eerste wedstrijd in stadion Euroborg.

Bondscoach

Beenhakker was al eerder coach van Feyenoord. De 64-jarige Rotterdammer bezorgde de club in 1999 de landstitel. De laatste jaren is Beenhakker actief als bondscoach.

Hij leidde Trinidad en Tobago naar het wereldkampioenschap in Duitsland vorig jaar zomer. Na dat toernooi ging hij aan de slag als trainer van de Poolse nationale ploeg.

Beenhakker wordt maandag gepresenteerd. Die dag houdt hij ook zijn eerste training. "Dit is een 'duty call' die ik niet kan weigeren", liet Beenhakker zaterdag al optekenen op de website van Feyenoord.

"Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Feyenoord alsnog Europa ingaat."