ZEIST - Sander Westerveld is terug in de selectie van het Nederlands elftal. De doelman van Real Sociedad, koploper in de Spaanse competitie, is door bondscoach Dick Advocaat opgeroepen voor het oefenduel met Argentinië, volgende week woensdag in Amsterdam. Westerveld vervangt Edwin van der Sar, die nog revalideert van een botbreuk in zijn rechtervoet.

Advocaat selecteerde Westerveld twee keer. Zijn laatste selectie dateerde van 19 mei vorig jaar toen Oranje in Boston tegen Amerika speelde. Ronald Waterreus verdedigde toen het doel. "Het is jammer dat Van der Sar geblesseerd is, maar door dit soort ongelukkige voorvallen krijgen andere spelers de gelegenheid zich te manifesteren", aldus Advocaat.

Westerveld

Sander Westerveld (28) dwong bij Vitesse een transfer naar Liverpool af. In Engeland won hij in kort tijdsbestek vijf bekers, maar manager Houllier rekende de Tukker een paar fouten zwaar aan. Hij kocht twee andere keepers, Kirkland en Dudek. Sociedad verloste Westerveld uit zijn lijden. Vorig jaar speelde hij degradatievoetbal met de ploeg uit Baskenland, nu doet de club mee om de landstitel.

Van Bommel en Van Hooijdonk

In vergelijking met de laatste interland, tegen Duitsland op 20 november vorig jaar, keren Mark van Bommel (PSV) en Pierre van Hooijdonk (Feyenoord) terug in Oranje. Behalve Van der Sar, ontbreken ook André Ooijer (PSV) en Rafael van der Vaart (Ajax) wegens blessures.

Nederland - Argentinië (waarvoor 36.000 kaarten zijn verkocht) is de laatste test voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië, op zaterdag 29 maart in De Kuip in Rotterdam. Onder Advocaat is Oranje tot nu toe ongeslagen. "Maar", weet de Hagenaar, "nu pas gaat het echt beginnen. De uitslagen van de komende maanden bepalen of we naar het EK gaan, daar worden we op afgerekend."

De selectie, doel: Westerveld (Real Sociedad), Waterreus (PSV); verdediging: Frank de Boer (Barcelona), Van Bronckhorst (Arsenal), Reiziger (Barcelona), Ricksen (Glasgow Rangers), Stam (Lazio Roma); middenveld: Van Bommel (PSV), Bosvelt (Feyenoord), Cocu (Barcelona), Davids (Juventus), Kluivert (Barcelona), Seedorf (AC Milan); aanval: Ronald de Boer (Glasgow Rangers), Hasselbaink (Chelsea), Van Hooijdonk (Feyenoord), Makaay (Deportivo la Coru"na), Van der Meyde (Ajax), Van Nistelrooy (Manchester United), Zenden (Chelsea).