AMSTERDAM - Co Adriaanse heeft vrijdag de berichten dat hij geïnteresseerd is in de trainersfunctie bij Feyenoord ontkracht. De oefenmeester liet via een zegsman aan de webredactie van VI.nl weten geen contact te hebben met de Rotterdamse club.

Adriaanse is sinds het begin van dit kalenderjaar werkzaam bij het Oekraïense Metalurg Donetsk. Met die club bivakkeert hij in de middenmoot. Deze zomer gaat de oud AZ-trainer met de club om de tafel zitten om de samenwerking te evalueren.

De tv-zender Tien meldde donderdagavond dat Adriaanse niet per definitie 'Nee' zou zeggen tegen een aanbod uit Rotterdam.

Been

Ook Mario Been, die op veel sites genoemd wordt als mogelijke opvolger van van Erwin Koeman, heeft niet gesproken met de Stadionclub. De voormalige assistent-trainer van Feyenoord, dit seizoen in dienst bij NEC, geeft op de fansite ForzaNEC aan dat hij zijn werk in Nijmegen af wil maken.

Spelers

Vanuit de spelersgroep kwamen vrijdagochtend geluiden dat ze het wel zagen zitten in Adriaanse. "Van mij mag Co Adriaanse komen. De discipline moet in elk geval worden aangehaald. Of hij past bij Feyenoord? Een trainer van dat formaat past bij elke club. Als de resultaten onder hem goed zijn, wordt Adriaanse hier echt wel geaccepteerd", zei aanvoerder Theo Lucius tegen het AD.

In dezelfde krant was ook Stein Huysegems vol lof over de trainer die het woord 'scorebordjournalistiek' introduceerde in het Nederlandse voetbal. "Co zou voor Feyenoord. Hij houdt van fris aanvallend voetbal en is in staat om een groep bij elkaar te houden. We hebben het soms te makkelijk opgevat. Co is daar heel scherp in. Hij staat hoog boven de spelersgroep en is echt de baas. Dat hebben we hier nodig."

No-nonsense

De site van de Feyenoord supportersvereniging haalde vrijdag een oude quote van Adriaanse op. De trainer van AZ zei twee jaar geleden in Alkmaarse dienst dat Feyenoord 'een simpele trainer wil'. Zijn ploeg had die dag met 4-2 verloren van Feyenoord, waarna hij deze uitspraken deed tegenover het sportblad Sportweek.

"Een no-nonsense figuur, ongecompliceerd. Eentje die houdt van hard werken, mouwen opstropen en poetsen. Zo'n trainer ben ik niet. Ik ben een Amsterdammer met diepgang. Echt, ik word nooit trainer van Feyenoord."