EINDHOVEN - Ronald Koeman en de clubleiding van PSV geven pas maandag duidelijkheid over de toekomst van de trainer bij de landskampioen. Dat heeft de oefenmeester vrijdagmiddag na een lang gesprek met voorzitter Frits Schuitema en leden van de Raad van Commissarissen van de club uit Eindhoven bekendgemaakt.

Koeman wilde niet zeggen of hij of de directie van PSV om bedenktijd heeft gevraagd. "Daar ga ik niet op in. Ik ga nu twee dagen naar mijn huis in Portugal. Maandag zullen de club en ik wel met een verklaring komen. Daar wil ik het nu bij laten", stelde de trainer op de parkeerplaats bij het Philips-stadion.

Inhoud

Voorzitter Frits Schuitema van PSV wilde helemaal niet reageren. "Hij gaat natuurlijk niet met journalisten over de inhoud van het gesprek praten", vertelde een woordvoerder van PSV.

"Beide partijen hebben uitvoerig gesproken. Ze telefoneren mogelijk in het weekeinde nog met elkaar. Ik verwacht pas maandagmiddag meer duidelijkheid. Dan komt Ronald namelijk pas terug uit Portugal. Hij is maandag dus niet bij de ochtendtraining."

Toekomst

Koeman ontbrak vrijdag op de training van PSV. De oefenmeester wilde duidelijkheid over zijn toekomst. De coach staat weliswaar nog tot de zomer van 2008 bij PSV onder contract, maar voorzitter Schuitema liet vorige week in de aanloop naar de slotwedstrijd van de reguliere competitie tegen Vitesse in het midden of Koeman volgend seizoen nog voor de spelersgroep staat.

Resultaten

De preses was zwaar teleurgesteld over de resultaten van PSV na de winterstop. Schuitema uitte zijn twijfels over Koeman op het moment dat AZ de grootste kandidaat voor de landstitel was.

Met dank aan een misstap van de club uit Alkmaar bij Excelsior (3-2) mocht PSV zich na het slotduel met Vitesse alsnog tot kampioen laten kronen.

Fluitconcert

De supporters van de club uit Eindhoven kozen vervolgens alsnog de kant van trainer Koeman. Ze trakteerden voorzitter Schuitema tijdens het kampioensfeest op een hels fluitconcert. De preses wilde echter ook na de geslaagde titelrace niet bevestigen of Koeman volgend seizoen nog werkzaam bij PSV is.

Eisen

Koeman wilde vrijdag na afloop van het onderhoud met de bestuurlijke top van de voetbalclub niet vertellen of hij aanvullende eisen aan de directie heeft gesteld. Het lijkt echter waarschijnlijk dat de trainer koste wat kost wil voorkomen dat hij aan het begin van het volgende seizoen na een paar tegenvallende resultaten opnieuw onder druk komt te staan.

Koeman zal ongetwijfeld om steun en vertrouwen hebben gevraagd. Er is de trainer ook veel aan gelegen dat PSV volgend seizoen met een zo'n sterk mogelijk team aan het nieuwe seizoen begint. De kampioen heeft al afscheid van Phillip Cocu genomen. Het definitieve vertrek van Alex lijkt een kwestie van tijd.

Daarbij staan topschutter Jefferson Farfan en doelman Gomes ook bij veel clubs in de belangstelling.

Ingespeeld

Het uiterlijk van PSV zal de komende zomer net als in de voorgaande seizoenen sterk veranderen. Trainer Koeman had in zijn loopbaan vooral succes met spelers die al op elkaar waren ingespeeld. Hij was altijd meer een zogenoemde resultaattrainer dan een opbouwwerker.

Het blijft tot maandag onduidelijk of de directie van PSV het vertrouwen geeft aan Koeman om een nieuw succesvol team te smeden.