SEVILLA - Sevilla krijgt op 16 mei in Glasgow de kans de UEFA Cup voor het tweede jaar op rij te winnen. De Spanjaarden plaatsten zich donderdag ten koste van Osasuna voor de finale: 2-0. Daarmee maakte Sevilla de nederlaag van de eerste wedstrijd (1-0) ongedaan.

In de eindstrijd wacht voor de huidige nummer twee van de Primera Division opnieuw een Spaanse opponent. Espanyol won in de andere halve finale met 2-1 bij Werder Bremen, nadat het de Duitsers in de thuiswedstrijd ook al had verslagen (3-0).

Favoriet

Sevilla zal de finale als favoriet beginnen. Met nog zes duels te gaan is de club met FC Barcelona en Real Madrid verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. Barça heeft één punt meer dan Sevilla, Real één punt minder. Espanyol is momenteel als twaalfde geklasseerd, op ruime afstand van de top drie.

Bij Sevilla deed oud-Ajacied Julien Escudé de hele wedstrijd mee. Die speelde zich vooral af op de helft van het veld waar de Fransman zich het minst bevindt. Het overwicht van Sevilla leidde pas kort voor rust tot een doelpunt. Luis Fabiano passeerde doelman Ricardo: 1-0.

Osasuna moest de verdedigende stellingen definitief verlaten toen Renato aan het begin van de tweede helft de voorsprong verdubbelde. Trainer José Angel Ziganda van Osasuna bracht extra aanvallers in de ploeg, maar het kon een nieuwe finaleplaats voor Sevilla niet voorkomen.

Espanyol

Sevilla was vorig seizoen in de eindstrijd te sterk voor Middlesbrough. In Eindhoven hadden de Engelsen toen weinig in te brengen 4-0. Espanyol zal beter weten hoe het Sevilla moet bespelen. De Catalanen kunnen desnoods ook nog terecht bij Louis van Gaal. Hij won in december met AZ in de groepsfase van de UEFA Cup bij Sevilla: 1-2.

AZ strandde in de kwartfinales na een pijnlijk verlies bij Werder Bremen van 4-1. De Duitsers schakelden twee ronden eerder ook al Ajax uit. Espanyol had veel minder moeite met het elftal van trainer Thomas Schaaf.

Stunt

Na de riante 3-0-overwinning in het thuisduel kon Espanyol weinig meer gebeuren. De Spanjaarden zagen in de return tot hun schrik dat Hugo Almeida Werder al na vier minuten op voorsprong schoot: 1-0. Een stunt leek even in de maak, tot de negentiende minuut. Toen ontving aanvaller Miroslav Klose een rode kaart na twee keer geel. Met tien man had Werder weinig in te brengen. Coro en Lacruz hielpen Espanyol na de pauze aan de overwinning: 1-2.