BARCELONA - McLaren en Honda pakten tijdens de testsessie in Spanje beiden uit met revolutionaire nieuwe vleugels. Bij McLaren voegden ze een extra element toe aan de voorvleugel zodat die op een dubbeldekker ging lijken. Honda monteerde twee extra vleugels op de neus en die deden velen denken aan de oren van Disney-olifant Dumbo.

De kans dat we de 'dubbeldekker' van McLaren ook echt te zien gaan krijgen tijdens races is echter miniem. Wereldkampioen Fernando Alonso vond na de eerste tests alvast dat de vleugel alvast geen meerwaarde aan zijn wagen bood.

Bij Honda deelden ze na hun eerste test met hun Dumbo vleugel nog geen resultaten mee. Toch lijkt ook hier de kans uiterst klein dat het Japanse team met deze vleugels zal racen. BMW introduceerde in 2006 een gelijkaardig type vleugel, maar kreeg van de FIA geen toestemming om deze te gebruiken tijdens de races.

De internationale automobielfederatie vond dat de vleugels van BMW de veiligheid van de rijders in het gedrang bracht. Een argument dat de FIA ook nu kan gebruiken indien Honda besluit om met hun nieuwe vleugels te racen.