LUZERN - Robbie McEwen heeft donderdag de tweede etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De 34-jarige Australische wielrenner van Predictor-Lotto was de snelste in de massasprint. De Sloveen Borut Bozic (Lampre) eindigde als tweede, vóór Encico Gasparotto (Liquigas) uit Italië.

Paolo Savoldelli blijft leider in het algemeen klassement. De 33-jarige Italiaan dankt zijn positie aan winst in de proloog van dinsdag.

Savoldelli

Paolo Savoldelli blijft leider in het algemeen klassement. De 33-jarige Italiaan dankt zijn positie aan winst in de proloog van dinsdag. De Tsjech Roman Kreuziger en de Amerikaan Chris Horner delen de tweede plaats op vijf seconden achterstand. Markus Fothen uit Duitsland is vierde. Hij moet, net als Sandy Casar, zes seconden zien goed te maken op Savoldelli.

In de 166,9 kilometer lange etappe van La-Chaux-de-Fonds naar Luzern was Karsten Kroon de beste Nederlander. Hij kwam als dertiende over de streep en staat achttiende in het algemeen klassement. Laurens ten Dam is zeventiende.

Voor McEwen was het zijn vijfde zege van dit seizoen. Hij verbaasde zichzelf. "Deze zege komt voor mij onverwacht. Ik voel me al twee dagen slecht en dacht tijdens de etappe meer aan afstappen dan aan winnen."