AMSTERDAM - Louis van Gaal en Henk ten Cate verwijten de KNVB dat ze woensdag alweer met AZ en Ajax in actie moeten komen in de play-offs voor een plaats in de voorronde van de Champions League. De coaches staan zondagavond eerst nog tegenover elkaar in de finale van de nationale beker in de Kuip.

"Dat is een hele kwalijke zaak", mopperde Ten Cate donderdag tijdens een persconferentie voor de bekerfinale. "Het is niet eerlijk dat wij nauwelijks rust krijgen voor het uitduel met Heerenveen. Dat kan eigenlijk niet. Die play-offs hadden later moeten beginnen."

De trainer van Ajax kreeg bijval van zijn collega van AZ. "Ik zie het als competitievervalsing", sprak Van Gaal. "Ik heb echter niet geprotesteerd. Dat heeft toch geen zin. De KNVB meet wel vaker met twee maten. Dat moeten wij maar accepteren. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op. Heerenveen en FC Twente kunnen lekker anderhalve week achterover leunen en AZ en Ajax moeten weer vol aan de bak. Het zal allemaal wel. Het zal wel normaal zijn."