AMSTERDAM - Het is uitgesloten dat Fabien Barthez zijn professionele loopbaan nu al beëindigt. Dat zegt de 35-jarige doelman donderdag in de Franse sportkrant L`Équipe. "Mijn benen zijn goed genoeg om het nog twee jaar vol te houden", verklaart de Fransman, die eerder deze week opstapte bij FC Nantes.

Barthez nam die beslissing nadat hij zaterdag bij het verlaten van het stadion van de club werd aangevallen door een kleine groep supporters. De sluitpost maakte de laatste wedstrijden enkele kostbare fouten in het doel van de Bretonse club, waardoor hij al eerder de hoon van het publiek over zich heen kreeg.

Degradatie

De fans koelden daarom zaterdag hun woede over het teleurstellende seizoen van de hekkensluiter in de Franse competitie op Barthez. Ze vielen de auto van de in de winterstop aangetrokken keeper aan toen hij het Stade de la Beaujoire wilde verlaten. Nantes had even daarvoor een 2-0 thuisnederlaag geleden tegen Stade Rennes. De achtvoudig landskampioen kan de eerste degradatie in 44 jaar daardoor amper nog ontlopen.

Barthez werd in 1998 met Frankrijk in eigen land wereldkampioen. Twee jaar later veroverde hij in de Rotterdamse Kuip ook de Europese titel met de Haantjes. De doelman stond tot nu toe 87 keer onder de lat bij het Franse team. Hij speelde eerder onder meer bij FC Toulouse, AS Monaco en Manchester United.