LOS ANGELES - De Amerikaan Pete Sampras is mentaal nog niet klaar voor een rentree in het internationale toptennis. Dit zei zijn broer Gus naar aanleiding van de ingetrokken inschrijving voor het ATP-toernooi in San Jose van komende week.

Gus Sampras is de toernooidirecteur van Scottsdale waar de winnaar van veertien grandslams vooralsnog op de deelnemerslijst staat. "Pete zoekt nog steeds naar redenen om opnieuw te tennissen. Goed spelen op Roland Garros of voor de achtste keer Wimbledon winnen, kunnen onvoldoende zijn voor een terugkeer. Toch heb ik ook niet het gevoel dat hij zo ver is om nu al te stoppen."

Pete Sampras speelde geen enkele wedstrijd meer sinds hij begin september in New York de US Open won in een zinderende finale tegen zijn landgenoot Andre Agassi.

Gus Sampras sprak per telefoon met zijn jongere broer. "Hij zei me dat hij op dit moment nog niet gemotiveerd is voor tenniswedstrijden. Hij heeft wel hard staan trainen en veel ballen geslagen, maar hij heeft te weinig sets gespeeld om wedstrijdhardheid te bezitten."