LONDEN - José Mourinho vindt dat Arjen Robben na zijn gemiste strafschop moet worden geprezen, in plaats van worden bekritiseerd. De Groninger zag in de strafschoppenserie in de halve finale van de Champions League zijn inzet gestopt, waardoor niet Chelsea maar Liverpool de eindstrijd bereikte. "Hij had de moed om verantwoordelijkheid te nemen. Hij miste - that's life", sprak Mourinho.

Bekijk video

Robben onderging bijna een maand geleden een meniscusoperatie en nam afgelopen dinsdag tot ieders verbazing plaats op de reservebank. In de verlenging bracht Mourinho de Nederlandse vleugelspeler zelfs in het veld. "Hij wilde heel graag ons helpen, omdat hij weet dat het team vanwege die vele blessures in een moeilijke periode zit", sprak Mourinho.

Speelklaar

"Hij was niet volledig speelklaar, maar toch wilde hij de club helpen. Ik bracht hem in het veld, omdat ik hoopte dat Robben - met zijn snelheid en venijnigheid - iets extra's kon brengen."

Mourinho wilde koste wat kost de strafschoppenserie voorkomen, zei hij. De Portugees vindt het maar een loterij. Naast Robben wist ook Geremi niet vanaf elf meter te scoren. "Robben is een goede penaltynemer", nam Mourinho zijn pupil in bescherming. "Hij was zelfverzekerd en had de moed om deze verantwoordelijkheid te nemen. Dat-ie mist, kan gebeuren."