ROME - De Italiaanse wielrenner Michele Scarponi heeft zich woensdag tegenover de antidopingaanklager van het Italiaans Olympisch comité (CONI) bereid verklaard dna-materiaal af te staan. De coureur van de ploeg Acqua & Sapone liet dat weten na een zitting van anderhalf uur in Rome.

"Er is niets nieuws naar buiten gekomen", zei Scarponi, die was opgeroepen in het kader van het onderzoek naar Operacion Puerto, de spraakmakende dopingzaak rondom de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. "Ik heb gezegd wat ik wist", zei Scarponi. "Ik heb bovendien gezegd dat ik vrijwillig dna wil afstaan."

Basso

De hoorzitting met de Italiaanse wielrenner Ivan Basso is woensdag na minder dan twee uur afgebroken. Op een nader te bepalen datum wordt het volgens de advocaat van de renner voortgezet.

De winnaar van de Ronde van Italië 2006 is verdachte in de spraakmakende dopingzaak Operacion Puerto, rondom de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. Basso heeft woensdag vragen beantwoord, maar inhoudelijke informatie kwam niet naar buiten.

Bij dokter Fuentes zijn bloedzakjes gevonden die aan hem zouden toebehoren. Met dna-onderzoek zou daarvoor bewijs te leveren zijn, zoals onlangs gebeurde in het geval van de Duitser Jan Ullrich.