AMSTERDAM - Real Madrid gaat in beroep tegen de schorsing van David Beckham. De 32-jarige middenvelder van de Madrilenen ontving zondag zijn tiende gele kaart van het seizoen. Daardoor mist hij zondag de topper tegen Sevilla.

De club zal zich wenden tot een hoger sportief rechtsorgaan als de schorsing wordt goedgekeurd. In Spanje krijgen spelers automatisch een schorsing van één wedstrijd bij het ontvangen van een cyclus van vijf gele kaarten.

Beckham werd tegen Athletic Bilbao een kwartier voor tijd bestraft voor tijdrekken. Volgens Real wachtte de Brit met het nemen van een vrije trap omdat Bilbao-speler Fran Yeste niet op de gewenste 9.15 meter afstand stond. De club wil de Spaanse voetbalbond met videobeelden overtuigen van zijn gelijk.

Vorm

Beckham verkeert de laatste weken in grootse vorm. Eerder stond de vrije trappen specialist zeven weken aan de kant met een knieblessure.

Aan het einde van het seizoen verruilt hij Real voor een Amerikaans avontuur bij Los Angeles Galaxy.

Real Madrid staat op de derde plaats in de Primera División. De ploeg van trainer Fabio Capello heeft na 32 speelronden respectievelijk één en twee punten achterstand op Sevilla en FC Barcelona.