LOPIK - De blessure van judoka Edith Bosch aan de enkel is wat erger dan aanvankelijk verondersteld. De wereldkampioene (-70 kg) kan in elk geval het komende weekeinde niet meedoen aan de wereldbekerwedstrijden in Moskou.

Bosch liep de kwetsuur het afgelopen weekeinde tijdens een toernooi in Denemarken op. Ze moest daardoor de finale laten schieten, na de halve eindstrijd wel te hebben doorstaan.

"In de kwartfinale maakte ik een rare beweging. Daarna voelde ik dat er iets niet helemaal goed was." Onderzoek van sportarts Peter Vergouwen wees enkele dagen later uit dat Bosch een enkelband heeft ingescheurd.

Herstel

Het herstel gaat waarschijnlijk ruim vier weken duren. De voorbereiding op de WK lijkt daardoor nog niet al te zeer in gevaar te komen. Dat evenement, in Rio de Janeiro, vindt in september plaats.

Bosch was net hersteld van een blessure aan de arm, die haar een klein jaar kostte. Pas de laatste weken leek ze terug te keren op het niveau dat ze voor die tijd had.

Bros

Bij de EK in Belgrado was er brons voor de winnares van zilver op de Olympische Spelen van Athene. "Meer zit er nu nog net niet in", zei ze in de Servische hoofdstad, "maar het gaat steeds meer de goede kant op."

Bondscoach Marjolein van Unen heeft voor Bosch geen vervangster opgeroepen voor Moskou. Van de bekende namen doet ook Deborah Gravenstijn (-57) niet mee.

Favorieten

Zij werkt ook na een lange blessure-periode aan haar rentree en verschijnt 'gedoseerd' op de mat. Bij de mannen zijn wel nagenoeg alle favorieten van de partij.

Bondscoach Maarten Arens kan alleen nog niet beschikken over de aan de lies geblesseerde Dennis van der Geest (+100).