LIVERPOOL - Liverpool is op pijnlijke wijze verdwenen uit het toernooi om de FA Cup. De Reds verloren in de herhaling van de vierde ronde voor eigen publiek met 0-2 van Crystal Palace. Sportief gezien floreert Liverpool momenteel weliswaar niet zo, financieel heeft de club de wind vol in de zeilen.

Voorzitter Rick Parry onthulde woensdag dat hij een nieuw contract heeft afgesloten met Reebok. De Amerikaanse fabrikant van sportmateriaal betaalt voor een zesjarige verbintenis maximaal 160 miljoen euro. Om die hele mep binnen te halen moet Liverpool wel beter gaan presteren.

Dat lukte tegen Crystal Palace van geen kant. De Londense eerstedivisieclub kwam na rust op voorsprong door een doelpunt van Julian Gray. Vlak daarna moesten de bezoekers met tien man verder. Spelbepaler Dougie Freedman kreeg rood omdat hij de oud-Willem II'er Sami Hyypiä met een elleboogstoot velde. Ook een man meer kon Liverpool niet inspireren. Stephane Henchoz benadrukte de malaise door de bal in eigen doel te werken.

Sunderland en Blackburn Rovers kwamen na twee uur uit op 2-2, waarna de thuisclub de strafschoppenreeks benutte om door te gaan: -0. Watford is de volgende tegenstander. Southampton ontdeed zich in de verlenging van Milwall: 1-2. Matt Oakley was de matchwinner.