EINDHOVEN - PSV bestraft een supporter die zondag na het laatste fluitsignaal van de kampioenswedstrijd tegen Vitesse, het veld opliep met een boete van 15.000 euro en een stadionverbod van tien jaar. Veiligheidsmanager Frank Wijnveld heeft dat woensdag aangekondigd.

Het is voor het eerst dat PSV deze zware straf uitdeelt sinds de club twee jaar geleden de hekken om het veld weghaalde. Wijnveld kon nog niet zeggen wat er gaat gebeuren met de honderden fans die dinsdagavond de huldiging op het veld verstoorden.

Sanctie

Nadat zondag in Eindhoven bekend was geworden, dat PSV aan de 5-1-overwinning net genoeg had voor het kampioenschap, renden enkele supporters het veld op. Een van hen is geïdentificeerd en hij kan de zware sanctie verwachten, zei Wijnveld.

Volgende week zoekt PSV uit wie dinsdagavond hun blijdschap niet wisten te beheersen. Wijnveld merkt op dat er geen wedstrijd was gespeeld, de permanente lage hekken al waren vernield en dat mogelijk ook mensen met stadionverboden aanwezig waren, omdat daarop niet werd gecontroleerd.