EINDHOVEN - De huldiging van PSV is om 21.45 uur even onderbroken geweest toen enkele tientallen supporters het veld op stormden. De spelers en technische staf vluchtten daarop snel de catacomben in. Stewards van de club hadden de situatie binnen enkele minuten weer onder controle, waarna de spelers een kwartier later terugkeerden op het veld.

PSV-voorzitter Frits Schuitema zei in een reactie het jammer te vinden dat een aantal supporters zich in hun blinde enthousiasme niet kon beheersen.

De platte kar met de selectie arriveerde met een uur vertraging terug bij het stadion waar de zegetocht om 19.00 was ingezet.

Polonaise

In de straten van het centrum van Eindhoven hadden zich duizenden mensen langs de route verzameld voor een lange polonaise met veel Bengaals vuur.

In het stadion was de sfeer even uitbundig. Een langdurig 'boeren, boeren' en 'kampioenen' werd gescandeerd toen het team eenmaal op het podium in de middencirkel stond.

Fluitconcert

Toen PSV-voorzitter Frits Schuitema het woord nam, kreeg hij een fluitconcert cadeau. Trainer Ronald Koeman werd op zijn beurt met applaus begroet. "Eindhoven is ooit voetbalstad nummer een geworden en dat is nog steeds zo."

Een geëmotioneerde aanvoerder Phillip Cocu kreeg daarna van zijn drie zoontjes de echte kampioensschaal uitgereikt. De scheidend aanvoerder van PSV beloofde het publiek dat hij 'hoe dan ook' ooit zou terugkeren bij zijn club.

Guus Meewis

Het feest werd gecompleteerd met een ereronde van PSV en een kort optreden van Guus Meewis die alvast warmdraaide voor de drie concerten die hij in juni in hetzelfde stadion zal geven.

De politie sprak na afloop vooralsnog van een 'probleemloos feest' zonder aanhoudingen.

Huldiging PSV