EINDHOVEN - Vrijwel iedereen bij PSV houdt er ernstig rekening mee dat krachtpatser Alex komend seizoen niet meer terugkeert in Eindhoven. Technisch manager Stan Valckx noemde die kans "heel groot". Hij zei dat dinsdag voor de huldiging van de kampioensploeg in de stad en in het stadion.

De 24-jarige Braziliaan is eigendom van Chelsea. De Londense club heeft hem drie jaar uitgeleend aan PSV, maar wil de stoere Zuid-Amerikaan komend seizoen waarschijnlijk zelf inzetten. Chelsea is druk bezig een werkvergunning voor Alex te regelen in Engeland.

Zelf heeft 'De Tank' ook wel trek in een avontuur in de Premier League. "Die werkvergunning gaat wel lukken, heb ik begrepen", gaf Valckx aan. "Chelsea moet echter eerst nog steeds uitspreken dat ze Alex daadwerkelijk opeisen. Als ze hem echt willen hebben, gaat hij ook. Wat dat betreft, is zijn toekomst eigenlijk nooit een zaak van PSV geweest."

Copa America

De landskampioen hervat na een week van huldigingen en andere festiviteiten vrijdag de training met een uitgedunde selectie. De Zuid-Amerikaanse spelers, onder wie Alex, Gomes, Farfan, Salcido en Mendez, mogen woensdag al naar huis om zich voor te bereiden op hun mogelijke deelname aan de Copa America, het kampioenschap van Zuid-Amerika dat tussen 26 juni en 15 juli in Venezuela wordt afgewerkt.

PSV traint door tot zaterdag 26 mei. Daarna begint de vakantieperiode voor de titelhouder. Volgens Valckx speelt de Eindhovense ploeg waarschijnlijk nog een paar vriendschappelijke wedstrijden in de Brabantse regio tegen amateurclubs. Een tripje deze maand naar het buitenland zit er volgens de technisch manager niet in.