DEN HAAG - ADO Den Haag kan zich volledig gaan richten op de naderende promotie naar de eredivisie. In het hoopvol gestemde Zuiderpark bleek enig stuntwerk in het nationale bekertoernooi niet haalbaar. Topfavoriet PSV bereikte heel simpel de laatste acht, -0.

Door twee gemakkelijk tot stand gekomen treffers van Kezman en Rommedahl was het duel na ruim een half uur al beslist. Verwonderlijk was dat niet, vond de Haagse coach Schoenmaker. "Normaal gesproken is PSV natuurlijk al te veel van het goede voor dit Den Haag. Als we dan nog eens knullig de doelpunten weggeven houdt het helemaal op."

Trainingskamp

PSV had ook weinig aan het toeval overgelaten, voorafgaande aan de ontmoeting met de koploper van de eerste divisie. Hiddinks mannen belegden een dag te voren zelfs een klein trainingskamp, in het naburige Kijkduin. De Eindhovenaren stelden ook hun beste spelers op, voor zover beschikbaar althans.

Naast onder meer Hofland ontbraken nog wel de Koreanen Park en Lee. De eerste is licht geblesseerd, de tweede komt naar verwachting donderdag naar Nederland om zich bij de selectie te voegen. Mogelijk is een van de twee het komend weekeinde wel beschikbaar.

PSV trad aan met dezelfde spelers als enkele dagen eerder, bij de competitiehervatting tegen RBC. Ooijer en de oude Heintze verdedigden de vleugels, Bouma stond -naast Faber- opgesteld als centrale verdediger. Ze hadden allen hun zaken onder controle. Slechts sporadisch deden zich mogelijkheden voor de Hagenaars voor.

Hiddink

"Het was zaak", zei Hiddink, "geconcentreerd aan dit duel te beginnen. Om te voorkomen dat we de problemen over onszelf zouden afroepen. Het elftal heeft van het begin aan die opdracht voldaan. Dat stemt mij tot tevredenheid. We hebben een goede teamprestatie neergezet."

Pas in de loop van het tweede deel haalde Hiddink enkelen van zijn vedetten (Van Bommel, Kezman, Vennegoor) van het veld. Door een tweede treffer van Rommedahl was PSV in die fase al weer verder uitgelopen. "We kwamen hier en daar wat kwaliteit te kort", zei Schoenmaker. "Het was leuk geweest als we een doelpuntje hadden kunnen meepikken. Helaas zat dat er ook niet in. Verder hoeven we onszelf geen verwijten te maken."