LONDEN - Michael Owen heeft Newcastle United bij zijn rentree niet aan een of meer punten kunnen helpen. De ploeg verloor maandagavond bij Reading met 1-0.

Dave Kitson maakte de enige treffer vlak na rust op aangeven van de Koreaan Seol Ki-hyeon.

Owen stond bijna een jaar buitenspel door een gescheurde kruisband. Hij raakte in juni geblesseerd aan de knie tijdens het WK-duel met Zweden in Duitsland.

Newcastle nam de aanvaller in 2005 over van Real Madrid voor 24 miljoen euro, maar had door blessureleed weinig plezier van de aankoop. Owen speelde in totaal pas elf wedstrijden voor de 'Magpies' en scoorde daarin zevenmaal.

Buitenspel

Maandagavond duurde het zeven minuten voordat hij doel trof, maar Reading kon opgelucht ademhalen. De scheidsrechter annuleerde de treffer wegens buitenspel.

Owen, die de 90 minuten volmaakte, bleef gevaarlijk met zijn rushes maar had geen succes in de afwerking.

Sibierski

Newcastle raakte wel weer twee spelers kwijt. De Franse middenvelder Antoine Sibierski moest naar het ziekenhuis. Gevreesd wordt dat hij een arm heeft gebroken. De Turkse international Emre verliet het veld op een brancard.

Reading doet door de zege nog altijd volop mee voor Europees voetbal. De club heeft nu 54 punten en gaat met Bolton Wanderers, Everton, Portsmouth en Tottenham Hotspur in de resterende duels uitvechten wie er een plaats krijgt in het UEFA-cuptoernooi.