RIJSWIJK - Martin Verkerk is in de eerste ronde van het ATP-toernooi in München uitgeschakeld. De Nederlandse tennisser verloor met 7-6 6-3 van de jonge Daniel Brands.

De 19-jarige Duitser was het toernooi binnengekomen met een wildcard.

Het lukt de Alphenaar na zijn rentree op de tennisbaan in februari, maar niet om verder te komen dan de eerste ronde van een ATP-toernooi. Verkerk speelde 2,5 jaar lang geen wedstrijd op niveau in verband met blessureleed.

Rentree

In februari maakte hij zijn rentree in Rotterdam, maar wordt sindsdien steeds in de eerste ronde al uitgeschakeld. Verkerk kan dankzij een beschermde ranking van de ATP nog wel in een aantal toernooien uitkomen. De laatste is Roland Garros.

Raemon Sluiter speelt dinsdag zijn eerste rondepartij tegen de Tsjech Jan Hajek. De Rotterdammer slaagde er niet in op eigen kracht het hoofdtoernooi binnen te komen.

'Lucky loser'

Hij verloor in de laatste kwalificatieronde met 6-3 6-2 van de Duitser Andreas Beck. De organisatie gunde de Nederlander echter als 'lucky loser' toch nog een plekje in het hoofdtoernooi nadat de Fransman Julien Benneteau had afgezegd.

De jonge Igor Sijsling kwam in het challenger-toernooi van Rome niet verder dan de eerste ronde. De 19-jarige Amsterdammer verloor maandag in drie sets (6-7 6-3 6-7) van de als tweede geplaatste Australiër Chris Guccione.

Krajicek

Michaëlla Krajicek moet het dinsdag in haar eerste ronde van het WTA-toernooi in Warschau opnemen tegen Venus Williams, die als negende is geplaatst. De Amerikaanse is de nummer 22 van de wereldranglijst. De 18-jarige Krajicek staat op plaats 40.