LONDEN - In de pogingen de achterstand (0-1) op Chelsea in de halve finale van de Champions League goed te maken moet Liverpool dinsdag vooral geduld hebben. Dat zegt John Arne Riise, de Noorse verdediger van de Reds.

Chelsea won het eerste duel, afgelopen woensdag op Stamford Bridge, door een treffer van John Cole. "We moeten niet als blinden op jacht gaan", vindt Riise. "Eén tegentreffer kan funest zijn. Dat moeten we in ons achterhoofd houden."

De Engelse kampioen uit Londen geldt als de favoriet om de finale in Athene te bereiken. AC Milan of Manchester United is daar de tegenstander. ManU won het eerste duel, 3-2.

Fase

Niet alles echter spreekt in het voordeel van Chelsea. In de Premier League won Liverpool eerder dit seizoen met 2-0. Bovendien versloeg de club Chelsea twee jaar geleden in dezelfde fase van de Champions League.

Liverpool won vervolgens de meest begeerde titel, door in een sensationele finale na strafschoppen te winnen van Milan.

Halverwege leidden de Italianen met 3-0. Na een uur was het gelijk.

Bij Milan speelde destijds Jaap Stam en, net als nu, Clarence Seedorf. Liverpool had geen Nederlanders.

Overtuiging

Riise is een van de weinige spelers die er destijds ook al bij was. "Met een goede start en het publiek als twaalfde man achter ons hebben we een goede kans weer in de eindstrijd te komen", is de overtuiging van de Noor.

Hoofdprijzen

Chelsea is nog in de race voor meerdere hoofdprijzen, al lijkt de kans op de nationale titel klein nu Manchester United het afgelopen weekeinde verder uitliep. Vermoeidheid lijkt de formatie van coach José Mourinho op te breken, nu het in deze fase van de competities nog op alle fronten meedoet.

Nederlanders

Waarschijnlijk staan er dinsdagavond op Anfield meerdere Nederlanders op het veld. Dirk Kuijt en Boudewijn Zenden spelen geregeld bij Liverpool.

Bij Chelsea, dat de geblesseerde Arjen Robben nog mist, is Khalid Boulahrouz mogelijk de vervanger van de niet fitte Portugese verdediger Ricardo Carvalho.