AMSTERDAM - Nederland is dit seizoen in de A1 Grand Prix als vijfde geëindigd. Jeroen Bleekemolen reed zondag voor Team Nederland in de slotrace in het Britse Brands Hatch naar de zesde plaats en passeerde daarmee Maleisië in de eindstand. De 19-jarige Duitse wereldkampioen Nico Hulkenberg reed zondag vanaf de tweede startplaats naar de zege.

Bleekemolen eindige zondag in de sprintrace als zesde. In de hoofdrace klom hij door een start van Frankrijk en een crash van Australië enkele plaatsen op in het deelnemersveld. Robbie Kerr startte namens Groot Brittannië voor eigen publiek vanaf pole-position in de hoofdrace. Hij kon echter niet voorkomen dat Hulenberg zijn negende overwinning van het seizoen behaalde.

De prestatie van Nederland dit seizoen in de A1GP stelde Bleekemolen niet echt tevreden. "Met de vijfde plaats in het kampioenschap mogen we best blij zijn. Dat is ook een beetje waar we qua snelheid thuishoorden dit seizoen. Toch ben ik niet helemaal tevreden, je doet immers mee om te winnen. We hadden dit seizoen zeker een paar keer op het podium moeten staan en meer races kunnen winnen."