HEERENVEEN - Als het aan SC Heerenveen ligt, speelt de Braziliaanse topschutter Afonso Alves ook volgend seizoen nog in het Abe Lenstra Stadion. "Onze supporters, onze sponsors, iedereen bij de club zal dat toejuichen, denk ik", liet voorzitter Koos Formsma zondag weten.

De clubleider gaf toe dat er regelmatig geïnteresseerde clubs voor de 26-jarige aanvaller bij SC Heerenveen op de stoep staan.

"Maar we hebben geen vraagprijs voor hem vastgesteld. We willen er in principe ook niet over praten met andere clubs. Wij willen Afonso niet verkopen."

Volgens Formsma doet Alves er ook verstandig aan om nog minimaal één seizoen in Heerenveen te blijven. "Hij heeft niet voor niets vorig jaar een contract tot medio 2011 bij ons ondertekend. De eerste drie maanden had hij het hier ook helemaal niet zo gemakkelijk. Pas daarna is het gaan lopen met hem. Volgend seizoen kan hij er bij ons weer tenminste twintig in schieten. Dat is goed voor zijn ontwikkeling."

Formsma schatte desgevraagd de kans dat de begeerde Alves ook volgend seizoen nog bij SC Heerenveen speelt, tussen 85 en 95 procent. "Een Nederlandse club kan hem sowieso niet betalen. Ik denk dat alleen Chelsea, Real Madrid, Barcelona of een club met een verdwaalde Rus aan de macht hem kunnen weglokken. Als dergelijke partijen in de markt komen, houdt het natuurlijk wel op voor Heerenveen."