AMSTERDAM - Ajax speelt woensdag zijn eerste wedstrijd in de Amstel Cup thuis tegenRoda JC en doet dat met een zwaar gehavende selectie. Rafael van der Vaart, Jari Litmanen, Viktor Sikora, André Bergdølmo, John O'Brien, John Heitinga, Henk Timmer, David Mendes en Maarten Stekelenburg zaten al in de lappenmanden dinsdag kwam ook Wamberto daarbij.

De Braziliaan brak dinsdag op de training een middenvoetsbeentje is zekertwee maanden uit de roulatie. Ajax put woensdag moed uit de ruime 0-6competitiezege tegen Willem II van zondag en wellicht uit de statistieken,want die spreken duidelijk in het voordeel van de vijftienvoudigbekerwinnaar. Ajax trof Roda in de geschiedenis twaalf keer eerder in hetnationale bekertoernooi en won achtmaal.

Twee keer eindigde de confrontatiein een gelijkspel (in die jaren werden per ronde twee duels gespeeld) entwee maal zegevierden de Limburgers. De laatste wedstrijd tussen de tweeploegen in de Amstel Cup leverde voor Ajax weinig prettige herinneringen op. Op 28 januari 2000 schakelde Roda de Amsterdammers in Kerkrade uit door met 1-0 te winnen. De geelzwarten uitLimburg wonnen dat seizoen de beker.