DUDERSTADT (ANP/SID) - Alessandro Petacchi heeft zaterdag zijn zegereeks in de Ronde van Nedersaksen weer opgepakt. Na zijn vierde plek in de derde etappe bracht de renner van Milram de vierde rit weer op zijn naam. Met de derde zege in deze editie verstevigde hij zijn leidende positie in het algemeen klassement.

De Australische Raborenner Graeme Brown finishte na de etappe over 199,7 kilometer van Rheda-Wiedenbrück naar Duderstadt als tweede. De Duitser Heinrich Haussler werd derde.

Löwik

Gerben Löwik voltooide de vierde etappe niet. De renner stapte in verband met zitvlakproblemen voortijdig af. Het afgelopen jaar werd hij al twee keer aan het zitvlak geopereerd en in 2005 moest hij een ingreep wegens een zogenaamde derde bal ondergaan. Vrijdag kreeg hij opnieuw problemen. Die verdwenen zaterdag niet.

"Uit voorzorg hebben we besloten Gerben af te laten stappen", aldus ploegleider Adri van Houwelingen op de website van de Raboploeg. "Hij maakt ook deel uit van de ploeg voor de Giro en de proloog is al over twee weken. We willen nu in alle rust met de medische staf naar het probleem laten kijken voor het verergert."

Löwik wordt maandag nader onderzocht.

Marge

De Ronde van Nedersaksen eindigt zondag met een rit van Osterode naar Göttingen. Petacchi verdedigt daarin een marge van veertien seconden op Brown.