BERLIJN - Bayern München speelt vrijwel zeker volgend seizoen geen Champions League. De recordkampioen van Duitsland heeft na de nederlaag van zaterdag tegen Hamburger SV (2-1) nauwelijks nog uitzicht op de derde plaats. VfB Stuttgart, dat Borussia Mönchengladbach versloeg (1-0), is daarvan nu vrijwel zeker. Het staat zelfs nog maar één punt achter op Schalke 04, voorlopig nog koploper.

Door een treffer van Claudio Pizarro kwam Bayern, met Mark van Bommel en Roy Makaay in het elftal, in eigen stadion na ruim een half uur nog wel op voorsprong. In de laatste 20 minuten kwam HSV sterk terug. Met een prachtig schot maakte Rafael van der Vaart gelijk.

Paolo Guerrero, ex-München, knalde de Hamburgers vervolgens naar de zege. De formatie van coach Huub Stevens, die ook Joris Mathijsen en Nigel de Jong opstelde, is daardoor dicht bij klassebehoud.

Stuttgart

Stuttgart profiteerde van de nederlaag van Schalke, vrijdag bij VfL Bochum. Roberto Hilbert hielp de club langs Mönchengladbach, dat de stap terug naar de tweede Bundesliga haast niet meer kan ontgaan. Het zou de tweede degradatie betekenen voor de vereniging met het grote verleden, na die van 1999.

Schalke heeft een punt voorsprong op Stuttgart, 62 tegen 61.

Werder

Werder Bremen (60 punten) kan beide teams zondag achterhalen. De bedwinger van Ajax en AZ dit seizoen in de strijd om de UEFA-beker moet daartoe winnen bij Arminia Bielefeld.

Arnold Bruggink scoorde weer voor Hannover. De oud-speler van FC Twente, PSV en Heerenveen deed dat in het door zijn ploeg gewonnen duel bij Mainz (2-1).