BIRMINGHAM - Ruud van Nistelrooy is dinsdag weer eens goud waard geweest voor zijn Engelse werkgever Manchester United. De Nederlandse aanvalsleider maakte in de competiewedstrijd bij Birmingham City de enige treffer.

Birmingham had nog geen profijt van de aankopen op de transfermarkt. Liefst zes nieuwe spelers werden aangetrokken. De ploeg werkte aandoenlijk hard tegen United maar werd nauwelijks gevaarlijk. Slechts één keer was de thuisclub dicht bij een treffer. Veron haalde de kansrijke kopbal van Dugarry van de lijn.

Manchester United had meer voetballers met offensieve dadendrang. Paul Scholes schoot vlak voor rust uit een moeilijke hoek tegen de onderkant van de lat. Uiteindelijk moest het toch weer komen van Van Nistelrooy, ook al had hij tot het gouden moment weinig kunnen laten zien.

De Nederlandse international creëerde in de 56e minuut uit niets een kans en benutte die prompt. Hij nam de bal in het strafschopgebied aan met de rug naar het doel en slaagde er, omsingeld door verdedigers, op de een of andere manier in nog raak te schieten ook. Dat was de 26e keer dit seizoen.