RHEDA-WIEDENBRÜCK - De Duitser Gerald Ciolek heeft vrijdag de zegereeks van de Italiaanse sprinter Alessandro Petacchi in de Ronde van Nedersaksen beëindigd. Ciolek, wereldkampioen bij de renners onder 23 jaar, sprintte in de derde etappe naar de dagzege.

Petacchi, die vorig jaar alle vijf ritten van de ronde won en de afgelopen twee dagen ook de sterkste was, behield wel de leiderstrui.

De rit ging van Melle naar Rheda-Wiedenbrück over iets meer dan 160 kilometer. De Duitser Erik Zabel eindigde als tweede, de Australiër Graeme Brown uit de Rabobank-ploeg als derde. Petacchi moest zich tevreden stellen met de vierde plaats.

Cunego

Damiano Cunego heeft voor de derde keer in zijn carrière de Ronde van Trentino gewonnen. De Italiaanse wielrenner van Lampre zag in de 164 kilometer lange slotrit tussen Toscolano Maderno en Arco zijn leidende positie in het algemeen klassement niet meer in gevaar komen. De Argentijn Maximiliano Richeze (Panaria) won de vierde en laatste etappe in de sprint.

Cunego was tijdens de ronde in eigen land heer en meester. Hij won de eerste twee etappes en houdt in het eindklassement zijn landgenoot Michele Scarponi (Acqua & Sapone) achttien seconden achter zich. Een andere Italiaan, Luca Mazzanti (Panaria), eindigt op veertig seconden achterstand als derde.

In 2004 en 2006 was de 25-jarige Cunego ook de sterkste in Trentino. Een maand na zijn eerste eindzege won hij de Ronde van Italië.