MELLE - Alessandro Petacchi heeft ook de tweede etappe van de Ronde van Nedersaksen op zijn naam geschreven. Na een rit van 186,9 kilometer van Bremen naar Melle ging de Italiaanse wielrenner donderdag in de eindsprint als eerste over de finish.

Zijn Milram-collega Erik Zabel en de Kazach Assan Basajev (Astana) werden respectievelijk tweede en derde. Beste Nederlander was Kenny van Hummel van het Shimano-team. Hij eindigde als vierde.

Zeven

Geletruidrager Petacchi boekte zijn zevende dagzege op rij in deze Duitse ronde. Vorig jaar won hij alle vijf etappes en dit jaar dus de eerste twee. Ongeveer 5 kilometer voor de finish nam het Milram-team de leiding en manoeuvreerde de Italiaan naar de eerste plaats.

"Ik had natuurlijk ook graag een keer willen winnen", zei Zabel na afloop. "Maar onze teambaas heeft het natuurlijk voor het zeggen. Als we de geletruidrager in ons midden hebben, moeten wij allemaal voor hem rijden."

Garzelli

De Italiaanse wielrenner Stefano Garzelli heeft de derde etappe van de Ronde van Trentino gewonnen. Het was zijn eerste zege sinds augustus vorig jaar. Michailo Chalilov uit Oekraïne kwam als tweede over de eindstreep na 176 kilometer van Cavareno naar Toscolano Maderno.

De Italiaan Damiano Cunego, die de eerste twee etappes won, finishte als derde. Dat was genoeg om aan de leiding te blijven in het algemeen klassement.