BARCELONA - Tennisser Rafael Nadal is hard op weg naar zijn derde titel op rij in Barcelona. De Spanjaard won donderdag zijn 69ste achtereenvolgende partij op gravel. Thomas Johansson uit Zweden was zijn slachtoffer in de derde ronde: 6-1 en 6-4.

Als Nadal komende weekeinde voor de derde keer de finale van het Spaanse ATP-toernooi wint, evenaart hij het record van Mats Wilander. De Zweed schreef het tennistoernooi in 1982, 1983 en 1984 op zijn naam.

Nadal leek donderdag op een snelle partij af te stevenen. De eerste set duurde slechts 21 minuten. De 32-jarige Johansson herstelde zich echter in de tweede. Hij behield zijn service in de zesde game, waarin de spelers acht keer op deuce uitkwamen, door onder meer zes aces te slaan.

Starace

Nadal brak de Zweed uiteindelijk toch in de tiende game, nadat Johansson eerst weer een ace sloeg. Vervolgens maakte de Zweed fout na fout. "Het is ongelooflijk dat ik 69 partijen op gravel heb gewonnen", zei Nadal na afloop. De Spanjaard ontmoet in de kwartfinale Potito Starace uit Italië, de nummer 72 van de wereldranglijst die in de derde ronde de als achtste geplaatste Argentijn Juan Ignacio Chela versloeg (6-4 7-6).