AMSTERDAM - Feyenoord kan zondag beschikken over Theo Lucius. De aanvoerder is door de clubarts fit genoeg verklaard om aan te treden in het beslissende duel met Heerenveen.

Of de middenvelder, die kampte met een hamstringblessure, zondag fit genoeg is om in de basisopstelling te starten is nog niet bekend. Lucius keerde twee weken geleden terug op het trainingsveld, nadat hij een maand daarvoor een spierscheuring had opgelopen.

Ook Alfred Schreuder zit zondag bij de selectie. Zijn heupklachten zijn verleden tijd. Feyenoord moet dit weekend winnen in het Abe Lenstra-stadion om zich te verzekeren van de vijfde plaats, die recht geeft op deelname aan de play offs voor de tweede Champions League-plaats. Voor de thuisploeg geldt hetzelfde.

Hofs

De club maakte donderdag ook bekend dat Nicky Hofs na dit weekend in de Kuip terugkeert. Hofs werd in februari geopereerd aan zijn knie en herstelde daarna op Papendal.

Bij zijn werkgever vervolgt de middenvelder zijn herstelprogramma. Hofs wil in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer aansluiten bij de selectie.