AMSTERDAM - Rabobank start zondag in Luik-Bastenaken-Luik met nagenoeg dezelfde ploeg waarmee het afgelopen weekeinde aan de Amstel Gold Race begon.

Theo Eltink is de enige wijziging in de Nederlandse ProTourploeg. Hij neemt de plaats in van Bram de Groot, die ditmaal met een rol als reserve genoegen moet nemen.

Kopmannen

Net als in de Amstel Gold Race zijn Michael Boogerd en Oscar Freire de kopmannen in het team van ploegleiders Erik Breukink en Erik Dekker. Boogerd liet woensdag de Waalse Pijl nog aan zich voorbijgaan om zich voor te bereiden op zijn laatste deelname aan Luik-Bastenaken-Luik. De 34-jarige Hagenaar stopt na dit seizoen als profwielrenner. Hij haalde in Luik vaak het erepodium, maar won de voorjaarsklassieker nog nooit.

In de Amstel Gold Race behaalde Rabobank niet het gehoopte succes. Michael Boogerd werd vijfde. Hij zat mee in de beslissende ontsnapping, maar was in de finale niet bestand tegen de demarrage van de Duitser Stefan Schumacher.

Selectie

De volledige selectie van Rabobank voor Luik-Bastenaken-Luik bestaat uit Michael Boogerd, Oscar Freire, Juan Antonio Flecha, Thomas Dekker, Koos Moerenhout, Jan Boven, Pieter Weening en Theo Eltink.