HOEI - Davide Rebellin heeft woensdag de Waalse Pijl gewonnen. De Italiaanse wielrenner van Gerolsteiner kwam na 202,5 kilometer, van Charleroi naar Hoei, solo aan de streep. Rebellin sprong in de laatste meters weg uit de kop van het peloton.

Op korte afstand werd de Spaanse winnaar van vorig jaar, Alejandro Valverde, tweede. De Italiaan Danilo Di Luca eindigde op de derde plaats. Valverde en Di Luca waren betrokken bij een ontsnapping in de slotfase.

Ook Thomas Dekker was een van de renners in het voorste gelid. In de laatste 10 kilometer streden zij vergeefs, het peloton slokte alle ontsnapte renners op in de laatste kilometers.

Muur

Aan de voet van de steile Muur van Hoei was het peloton nog compleet, maar het verschil werd daarna vanzelf gemaakt. Rebellin ging in het wiel van de Duitser Kessler in een zetel omhoog. Achter hem drukte Valverde als eerste van de verliezers zijn wiel over de streep.

De jonge Raborenner Robert Gesink onderscheidde zich bij zijn debuut met de negende plaats. De pas 20-jarige Varssevelder staat te boek als klimtalent.

Vos

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Nederlandse wereldkampioene Marianne Vos. Zij verwees de Britse drievoudig winnares Nicole Cooke naar de tweede plaats. De Duitse Judith Arndt werd derde.