PEKING - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft zes Oostenrijkse sporters de rest van hun leven uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen.

Een official van het olympisch comité van Oostenrijk bevestigde woensdag dat de biatleten Wolfgang Perner en Wolfgang Rottmann en de langlaufers Martin Tauber, Jürgen Pinter, Johannes Eder en Roland Diethart niet meer op de Winterspelen welkom zijn.

Dopingschandaal

Het zestal is gestraft naar aanleiding van hun betrokkenheid bij een dopingschandaal tijdens de Winterspelen in Turijn, vorig jaar. Alle uitslagen van de betrokken sporters zijn door het IOC geschrapt. Het dagelijks bestuur van het IOC is momenteel bijeen in Peking.

Medicamenten

Het zestal is gestraft voor het in bezit hebben van dopingspullen. In februari 2006 viel de Italiaanse politie na een tip een door de Oostenrijkse atleten gehuurde woning binnen. "Uit de rapporten van de Italianen blijkt dat er een grote hoeveelheid medicamenten aanwezig was die door de sporters werd gebruikt. Ook werden er bloedzakken gevonden", liet het Duitse IOC-lid Thomas Bach woensdag weten. "Het bezit van die spullen is voldoende als bewijs dat de dopingcode is overtreden."