AMSTERDAM - Rafael Nadal zet zijn ongeslagen reeks op gravel voort op het ATP-toernooi in Barcelona. De als eerste geplaatste Spanjaard schudde in de tweede ronde Kristof Vliegen met gemak van zich af.

In een uur zette titelverdediger Nadal de Belg aan de kant: 6-1, 6-2. Nadal is nu 68 wedstrijden achter elkaar ongeslagen op gravel. In de volgende ronde speelt Nadal tegen de winnaar van de partij tussen de Zweden Thomas Johansson en Robin Söderling.

Almagro

De Spanjaard Nicolas Almagro liet zich woensdag verrassen door Filippo Volandri uit Italië. Volandri, de nummer 55 van de wereld, verloor de eerste set, maar rekende daarna vrij eenvoudig af met de als veertiende geplaatste Almagro: 6-7 (5), 6-4, 6-1. In de volgende ronde speelt Volandri tegen de Rus Nikolay Davydenko (2).

Moya

De succesvolle rentree van de Spanjaard Felix Mantilla werd in de tweede ronde door zijn landgenoot Carlos Moya (16) beëindigd. Moya zette in een boeiende wedstrijd de 32-jarige Mantilla in drie sets aan de kant: 3-6, 6-3, 6-4. Felix Mantilla won maandag zijn eerste partij na een afwezigheid van anderhalf jaar. Hij stond langs de kant nadat bij hem eind 2005 huidkanker was geconstateerd.

Ook Nikolay Davydenko plaatste voor de achtste finale. De als tweede geplaatste Rus rekende woensdag in Catalonië af met zijn landgenoot Yuri Schukin: 6-4, 3-6, 6-2.

De Argentijn Juan Ignacio Chela klopte de Amerikaan Vince Spadea: 6-3, 6-3. Overige uitslagen Barcelona woensdag:
Oscar Hernandez (Spa) - Benjamin Becker (Dui) 6-1, 7-6 (4)
Jarkko Nieminen (Fin, 6) - Andreas Seppi (Ita) 6-4, 7-5
Boris Pashanski (Ser) - Andrei Pavel (Roe) 6-3, 4-6, 6-2
Guillermo Canas (Arg, 12) - Jiri Vanek (Tsj) 6-1, 6-1